Over mij

Concetta is mijn naam.

Wit-rood-zwart zijn de kleuren waarin ik mijn leven het liefste leef.

Bironero, de naam van deze blog, is een combinatie van deze kleurnamen in het Italiaans: bianco-rosso-nero.

Bloggen doe ik in het Nederlands, mijn moedertaal, niet in het Italiaans, dat is de taal van mijn moeder.

Ik blog over de dingen die mij boeien, op het moment dat het mij boeit om ze neer te schrijven.

Wat mij boeit als jong-gepensioneerd, ex workaholic, ex-carrière-beluste, ex-stresskieken?

  • Stappen!

Dicht bij huis, ver van huis, maar mijn belangrijkste project is stappen van mijn dorp in België (Houthalen) naar mijn geboortedorp op Sicilië (Pietraperzia). Van de ongeveer 5.500 km, heb ik er samen met mijn partner al 2.250 gestapt. De dag na mijn pensionering zijn we beginnen stappen. Een actief begin van mijn opruststelling! Op 1 november 2016 kwamen we aan in Rome. Mijn blogs over die geweldige reis kan je nalezen op http://www.cenatevoetnaarrome.gaatverweg.nl

De rest van de weg gaan we in periodes van 1 maand per jaar doen.  We starten in april volgend jaar en gaan er waarschijnlijk 5 jaar over doen.

  • Studeren!

Ik wil eindelijk student zijn aan de KU Leuven. Het werd mij indertijd niet gegund en dat ga ik nu inhalen. Vanaf september begin ik aan mijn bachelor Wijsbegeerte, volledig als een echte student maar dan op leeftijd (ik word 60 jaar in oktober).  Of ik het diploma ooit haal? Dat is niet belangrijk. Het student zijn is wat voor mij telt. Alle kennis die ik onderweg kan vergaderen zal mijn leven ongetwijfeld rijker maken.

  • Leven!

In wit-rood-zwart en gaandeweg wijs genoeg worden om alle kleuren van de regenboog te appreciëren.